Gravidfotograf
|kalmar|Gotland|
|Öland|

Avslappnad fotografering

Är du obekväm framför kameran? Det är jag också och helt ärligt är de flesta av mina kunder det med. Jag vet verkligen hur du känner och därför hjälper jag dig att slappna av så att vi tillsammans kan skapa magiska gravidfoton. 

När du kikar igenom min hemsida ska du veta att majoriteten av de du ser kände exakt som du innan sin gravidfotografering.

noggrant utvalda platser

Inför gravidfotograferingar väljer jag alltid ut platser med omsorg. Jag lägger mycket tid på att leta fram vackra platser, perfekta för fotograferingar. Utifrån dina önskemål hittar jag platser i den miljö du vill ha och som skapar rätt känsla i era bilder. Ibland kan du undra om jag inte är riktigt klok när jag visar dig en plats, men lita på mig för jag ser en plats som kommer ge bilderna det lilla extra. 

Vackra klänningar

Det är inte lätt att veta vad du ska ha för kläder under din gravidfotografering. Just därför har jag en mängd vackra klänningar och kjolar där du får välja upp till tre outfits att ha under din fotografering. Dels för att du ska slippa lägga dina pengar på en klänning du kanske bara kommer använda en gång och dels för att du ska få känna dig som den PowerMama du är!

Tänk att få ha en vacker bild på sig själv från en väldigt speciellt tid i ditt liv som en tavla på väggen. Föreställ dig sedan att barnet du just nu bär i din mage kommer att ha exakt samma tavla på sin vackra och starka mamma på sin egen vägg som vuxen. 

En sak som är extra speciellt med fotografier, är att de kan ge glädje i generationer. Kanske kommer ditt framtida barnbarn vilja ha en bild på sin mormor som ung, hängande i sitt framtida hem. Det är så speciellt och personligt att ha fotografier som konst i sitt hem.

Så här går det till

Hör av dig så tidigt som möjligt i din graviditet via kontaktformuläret längst ner på sidan, då är chansen större att det finns en ledig tid för just din gravidfotografering.
Jag tar emot upp till fyra fotograferingar i månaden och får förfrågningar alltifrån graviditetsvecka 14 till 35. När du skickar din förfrågan kan du också meddela om du vill köpa till en blomsterkrans eller blombukett – de görs sedan utefter dina önskemål.

Det finns en ledig tid

Yay - det finns en ledig tid!
Jag brukar rekommendera att vi fotograferar när du är runt vecka 32, men allt beror på hur din mage växer.
En del magar är synliga redan i vecka 25 och på en del syns inte magen förrän i vecka 35. Utifrån dina förutsättningar så bokar vi in ett datum för din fotografering och bestämmer samtidigt ett preliminärt datum ifall det skulle regna eller att någon av oss skulle bli sjuka. Dessutom kan det kännas tryggt att veta att det finns möjlighet för ombokning om du skulle ha graviditetskrämpor.

Vi har bokat ett datum

När vi bokat ett datum så får du din bokningsfaktura på 1000 kr. Denna garanterar din bokning och dras sedan av mot din slutfaktura. Samtidigt får du tillgång till mitt onlinegalleri med kläder att välja bland och information om hur du gör din personliga moodboard.

inför fotograferingen

När du gjort din moodboard och dina klädval hittar jag den perfekta platsen för just din gravidfotografering. Moodboarden hjälper mig att förstå vilken plats och känsla som passar dig. Har du önskemål om vilken miljö du vill ha är det bara att säga det så letar jag plats efter det.

Fotograferingsdagen

Jag hör av mig på förmiddagen för att stämma av vädret och hur du mår. Vid regn eller snöstorm bokar vi om fotograferingen, annars så fotograferar vi som planerat. Var inte rädd för mulet väder, jag älskar att ta kort när det är mulet. Det blir så fint! Oftast fotar vi cirka 1,5 timme innan solen går ner. På plats får du se dina klädval och bestämma vad du vill ha på dig först.
Jag guidar dig genom hela fotograferingen med poseringar. Allt du behöver göra är att dyka upp och ha kul, låt mig sköta resten.

ditt urval i ett onlinegalleri

Ungefär en vecka efter gravidfotograferingen skickar jag en länk med ditt urval innehållande ca 30 bilder. Där kan du, i en vecka i lugn och ro, gå igenom bilderna och göra dina val. Jag skickar med instruktioner om hur du väljer dina digitala bilder och din förstoring. Om du vill köpa till fler bilder än vad som ingår kan du så klart göra det - då finns det olika paketpriser från 300 kr/bild. När du är färdig med dina val meddelar du mig så gör jag i ordning dem till dig.

Leverans av bilder

När du är färdig med ditt val av bilder gör jag i ordning dem. Bilderna får du både i högupplöst format för förstoringar och utskrift, samt bilder i anpassat format för mobil och sociala medier. Du får en ny länk med de nedladdningsbara bilderna i rätt format. Jag beställer också din förstoring i 30 x 40 på vackert Fine Art-papper som du sedan får hem.
I samma mail som du får din länk, får du även din slutfaktura. Här är bokningsavgiften avdragen.

Att bli fotograferad av Johanna var långt över vår förväntan. Hon fångade helt den känslan vi ville åt med bilderna. Med hennes kreativitet och professionalitet ingav det ett lugn och gjorde att man fullständigt litade på henne. Det hon föreslog blev bra, samtidigt som hon var lyhörd för våra idéer och tankar.  Ett extra plus i kanten var att hon var naturlig och fin mot vår son och fick honom att känna sig delaktig.  Skulle varmt rekommendera Johanna till alla som vill ha en fotograf med fingertoppskänsla."

Hannah Lindqvist

Stämmer det här in på dig?

  • Det är oftast du som tar bilderna i familjen.
  • När du ber din partner att ta bilder på dig blir du sällan eller aldrig nöjd.
  • Du vill ha vackra bilder på dig från en speciell tid i ditt liv.
  • Du är obekväm framför kameran.
  • Du gillar att ha speciella och personliga tavlor på dina väggar i hemmet. 
  • Du känner att du inte har tid att styra med allt runt omkring en fotografering.

Då är det här någonting för dig! 

Det enda du behöver tänka på är att välja ut dina favoritkläder och fylla i en moodboard så jag får en känsla av vad du vill ha. Sedan behöver du bara dyka upp på din gravidfotografering. That’s it. Jag tänker på resten åt dig!

Du kommer få vackra bilder som utstrålar power för att minnas den här speciella tiden i ditt liv. Bilder som du kan ha i ditt hem och känna dig stolt över.

Lediga tider för fotografering

2
Tider kvar i februari
Bokade tider 75%
3
Tider kvar i mars - april
Bokade tider 59%
4
Tider kvar i maj - juni
Bokade tider 28%

Av egen erfarenhet vet jag hur lätt det är att tänka ”jag gör det sen”. Varje månad tar jag emot ett begränsat antal bokningar. Men eftersom det är ett begränsat antal så fylls tiderna fort. 

Johanna gav ett proffesionellt och fint bemötande från första stund. Jag upplevde även att hon hade ett smidigt och tydligt tillvägagångssätt vid urvalet av bilderna. Johanna fick mig att känna mig väldigt bekväm under fotograferingen och det syntes i bilderna sen, är så himla nöjd med min fotografering"

Annsofi Sloth Jensen

Om johanna

Jag var 24 år när jag var gravid och hade en jobbig graviditet med illamående länge. Här snackar vi till vecka 28, och när illamåendet väl var över fick jag diskbråck och gick som en gammal tant. Förutom det kände jag mig ungefär lika smidig som ett kylskåp.

Jag och min sambo Fredde tog en polaroid varje månad på magen, vilket var coolt men det är ingenting som sitter som en fin tavla på väggen i vårt hus. En vecka innan beräknad födsel insåg jag att vi inte hade en enda ”riktig” bild på magen så vi ställde upp kameran och tog en bild mot vår vita vägg där det enda som syns är magen och våra händer. Den bilden har aldrig heller åkt upp på vår vägg. 

Som någon slags kompensation så sitter det nu nästan bara bilder på vår dotter på våra väggar.

Så vem är jag då? Jag heter Johanna Pisch, och är en tjugoniårig gotlänning. Jag är mamma till Aria, född 2016, och bor tillsammans med hennes pappa i ett hus på landet strax utanför Kalmar. Jag är en introvert person i ett extrovert skal, en kaffetant (är tokig i doften och smaken av kaffe) och en musikälskare. Musikgenre spelar ingen roll utan jag uppskattar alltid en bra låt, ofta med bra melodier, texter och fin stämsång. Den enda genren jag inte uppskattar är dansband – förlåt alla dansbandsälskare därute.

Är så nöjd med min fotografering med Johanna! Hon är väldigt lätt att ha och göra med och jag kände mig så lugn och bekväm framför kameran trots ingen tidigare erfarenhet av att fotas - och till bilderna sen, är så nöjd med bilderna! De är verkligen helt fantastiska och jag kan inte fatta att det är jag på bilderna. Känns som riktiga modellbilder! Tack snälla Johanna för allt!"

Amanda Fredriksson

Vanliga frågor och svar

När jag var gravid med min dotter Aria tog jag inte en enda gravidbild som inte innebar endast magen mot en vit vägg och det har jag ångrat jättemycket sedan dess. Jag kände mig klumpig och ville inte alls vara med på bild. Jag kände mig inte alls vacker – vadå gravidglow liksom? Men nu i efterhand när jag ser bilder som andra tog på mig med mobilerna under min graviditet förstår jag att det satt i mitt huvud. En gravid kvinna är bland det vackraste som finns och hon utstrålar sådan power! Tänk att kroppen i nio månader skapar ett liv, hur grym är inte kvinnokroppen?!

Det är tack vare detta som jag har inriktat mig på att fotograferar gravida. Jag vill inte att någon ska gå miste om en fotografering för att hon inte är bekväm framför kameran eller för att hon känner sig otymplig.

Visst, alla graviditeter är inte en dans på rosor (jag vet av egen erfarenhet) men jag vill  ge dig en stund då du får dig känna dig så vacker och stark som alla andra ser dig. DET är anledningen till att jag jobbar med det här.

Hör av dig!

Kontaktformulär

Fotograf / Kalmar, Öland och Gotland

© Johanna Pisch