Gravidfotograf
|kalmar|Gotland|
|Öland|

Gravidfotografering, Värsnäs, Kalmar Dämme

Avslappnad fotografering

Är du obekväm framför kameran? Det är jag också och helt ärligt är de flesta som jag fotograferat det med. Jag vet verkligen hur du känner och därför hjälper jag dig att slappna av så att vi tillsammans kan skapa magiska gravidbilder. 

Du kommer även få direktiv av mig genom hela fotograferingen. Jag kommer förklara och visa hur du ska posera, vi fixar det tillsammans.

noggrant utvalda platser

Jag har många smultronställen i Kalmar, på Öland samt Gotland. Jag lägger mycket tid på att hitta miljöer så att jag kan erbjuda dig en plats utifrån dina önskemål. Val av plats skapar en viss känsla i bilderna. 

Men var inte orolig. Vet du inte vad du vill ha för miljö så hjälper jag dig! Genom att fylla i en moodboard kan jag få en bild av vad just du vill ha – och välja ut en plats efter det. 

Vet du inte vad du ska ha på dig inför din fotografering? Jag har en noggrant utvald lånegarderob där du får låna upp till tre outfits.

Jag söker alltid efter vackra och speciella klänningar som får dig att känna dig lika fantastisk som du är!

På så vis slipper du stressen av att inte veta vad du ska ha på dig. Du får helt enkelt i lugn och ro välja ut klänningar ur mitt onlinegalleri.

Gravidfotograf Gotland

Föreställ dig att du, när barnet du bär i magen nu är stort, har bilder från din graviditet att titta tillbaka på.

Hur du än känner över din gravida kropp just precis nu kan jag lova att allt du kommer tänka på när du tittar på dina bilder är positivt. Att du är en riktig kämpe som burit ett barn inte bara i 9 månader i magen, utan i flera år. Känslan över att din bebis låg där inne och bakades.

Det är otroligt värdefullt att ha minnen från den här tiden i livet.

Om johanna

Vem är jag? 

Jag heter Johanna Pisch och är en 30-årig gotlänning bosatt strax utanför Kalmar med min familj som består av min sambo Fredde och vår dotter Aria, född 2016. Hösten 2020 köpte vi vårt hus på landet som vi (nästan) totalrenoverat. Jag som är en stadsråtta sedan barnsben trivs förvånansvärt bra som lantis.

Som person skulle jag beskriva mig som en introvert människa i ett extrovert skal, en kaffetant (är tokig i doften och smaken av kaffe) och en musikälskare. Vilket musikgenre spelar ingen roll utan jag uppskattar alltid en bra låt som enligt mig består av bra melodier, texter och oftast fin stämsång. Den enda genren jag inte uppskattar är dansband – förlåt alla dansbandsälskare därute.

Här klev jag verkligen ur min egna comfortzone. Jag ville så gärna föreviga detta ögonblick på något vis, men att fotas är något jag är obekväm och ovan vid. Men jag kan knappt förstå att det är jag på fotona jag fått till mig. Jag ser avslappnad och naturlig ut, och det var verkligen något jag kände under hela fotograferingen som Johanna fotade mig. Hon hade koll på vinklar, justeringar & kom med idéer som fick mig att framhäva mitt absolut bästa jag. Jag är mer än nöjd med hela konceptet och jag känner mig så vacker när jag tittar på mina foton som jag inte en dag ångrar att jag förevigat!"

Therése Mårtensson

Hur går det till?

Hör av dig så tidigt som möjligt i din graviditet via kontaktformuläret längst ner på sidan, då är chansen störst att det finns en ledig tid för just din gravidfotografering.
Jag tar emot upp till fyra fotograferingar i månaden och får förfrågningar alltifrån graviditetsvecka 14 till 35. När du skickar din förfrågan kan du också meddela om du vill köpa till en blomsterkrans eller blombukett som skapas utefter dina önskemål till din fotografering.

Det finns en ledig tid

Yay - det finns en ledig tid!
Jag brukar rekommendera att vi fotograferar när du är runt vecka 32, men allt beror på hur din mage växer.
En del magar är synliga redan i vecka 25 och på en del syns inte magen förrän i vecka 35. Utifrån dina förutsättningar så bokar vi in ett datum för din fotografering och bestämmer samtidigt ett preliminärt datum ifall det skulle regna eller att någon av oss skulle bli sjuka. Dessutom kan det kännas tryggt att veta att jag har fri ombokning om du skulle ha graviditetskrämpor.

Vi har bokat ett datum

När vi bokat ett datum så får du din bokningsfaktura på 1000 kr. Denna garanterar din bokning och dras sedan av mot din slutfaktura. Samtidigt får du tillgång till min onlinegarderob där du i lugn och ro kan välja dina outfits. Du får också information om hur du gör din personliga moodboard.

inför fotograferingen

När du gjort din moodboard och dina klädval hittar jag den perfekta platsen för just din gravidfotografering. Moodboarden hjälper mig att förstå vilken plats och känsla som passar dig. Har du önskemål om miljön, till exempel på en strand eller i en skog, så kan du bara meddela mig det.

Fotograferingsdagen

Vi hörs av dagen innan fotograferingen för att stämma av vädret och hur du mår. Sedan hörs vi igen på förmiddagen av fotograferingsdagen, detta för att väderapparna kan visa sig vara fel och för att se till att du mår bra.
Vid regn eller snöstorm bokar vi om fotograferingen, annars så fotograferar vi som planerat. Var inte orolig om solen inte skiner, jag älskar att ta kort när det är mulet. Det blir så fint! Oftast fotar vi cirka 1,5 timme innan solen går ner. På plats får du se dina klädval och bestämma vad du vill ha på dig först.
Jag guidar dig genom hela fotograferingen med poseringar. Allt du behöver göra är att dyka upp och ha kul, låt mig sköta resten.

ditt urval i ett onlinegalleri

Senast en vecka efter din fotografering skickar jag en länk till ditt urval av bilder. Urvalet innehåller ca 30 bilder. Där kan du i en vecka i lugn och ro gå igenom bilderna och göra dina val. Jag skickar med instruktioner om hur du väljer dina digitala bilder och din förstoring. Om du vill köpa till fler bilder än vad som ingår kan du så klart göra det - då finns det olika paketpriser från 300 kr/bild. När du är färdig med dina val meddelar du mig så gör jag i ordning bilderna till dig.

Leverans av bilder

När du är färdig med ditt val av bilder gör jag i ordning dem. Bilderna får du både i högupplöst format för förstoringar och utskrift, samt bilder i anpassat format för mobil och sociala medier. Du får en ny länk med de nedladdningsbara bilderna som är i rätt format. Jag beställer också din förstoring i 30 x 40 på vackert Fine Art-papper från Prints by DKJ, ett företag som gör de absolut finaste printarna jag vet och dessutom utgår ifrån Småland (Växjö).
I samma mail som du får din bildleverans får du även din slutfaktura. Här är bokningsavgiften avdragen.

Gravidfotograf, Gotland

Att bli fotograferad av Johanna var långt över vår förväntan. Hon fångade helt den känslan vi ville åt med bilderna. Med hennes kreativitet och professionalitet ingav det ett lugn och gjorde att man fullständigt litade på henne. Det hon föreslog blev bra, samtidigt som hon var lyhörd för våra idéer och tankar.  Ett extra plus i kanten var att hon var naturlig och fin mot vår son och fick honom att känna sig delaktig.  Skulle varmt rekommendera Johanna till alla som vill ha en fotograf med fingertoppskänsla."

Hannah Lindqvist

Stämmer det här in på dig?

  • Du vill ha vackra bilder på dig från en speciell tid i ditt liv.
  • När du ber din partner att ta bilder på dig blir det sällan så bra som du hade önskat.
  • Du är obekväm framför kameran.
  • Du känner att du inte har tid eller ork att styra med allt runt omkring en fotografering.

Då är det här någonting för dig! 

Det enda du behöver tänka på är att välja ut dina favoritkläder och, om du vill, fylla i en moodboard så jag får en känsla av hur du vill ha dina bilder. Sedan behöver du bara dyka upp på din gravidfotografering. That’s it. Jag tänker på resten!

Du kommer få vackra bilder som speglar det kraftfulla i dig och din graviditet för att minnas den här speciella tiden i ditt liv. Bilder som du kan ha i ditt hem och känna dig stolt över.

Lediga tider för fotografering

1
Tider kvar i juni
Bokade tider 83%
2
Tider kvar i juli
Bokade tider 80%
0
Augusti (Fullbokat)
Bokade tider 100%

Av egen erfarenhet vet jag hur lätt det är att tänka ”jag gör det sen”. Varje månad tar jag emot ett begränsat antal bokningar för att kunna vara så flexibel som möjligt med tider och dagar, så som ombokning vid eventuell regn-/snöstorm eller graviditetskrämpor. Med tanke på att tiderna är få så fylls de också snabbt.

Johanna gav ett proffesionellt och fint bemötande från första stund. Jag upplevde även att hon hade ett smidigt och tydligt tillvägagångssätt vid urvalet av bilderna. Johanna fick mig att känna mig väldigt bekväm under fotograferingen och det syntes i bilderna sen, är så himla nöjd med min fotografering"

Annsofi Sloth Jensen

Är så nöjd med min fotografering med Johanna! Hon är väldigt lätt att ha och göra med och jag kände mig så lugn och bekväm framför kameran trots ingen tidigare erfarenhet av att fotas - och till bilderna sen, är så nöjd med bilderna! De är verkligen helt fantastiska och jag kan inte fatta att det är jag på bilderna. Känns som riktiga modellbilder! Tack snälla Johanna för allt!"

Amanda Fredriksson

Vanliga frågor och svar

När jag var gravid med min dotter Aria tog jag inte en enda gravidbild som inte innebar endast magen mot en vit vägg och det har jag ångrat jättemycket sedan dess. Jag kände mig klumpig och ville inte alls vara med på bild. Jag kände mig inte alls vacker – vadå gravidglow liksom?

Men nu i efterhand när jag ser bilder som andra tog på mig med mobilerna under min graviditet förstår jag att det satt i mitt huvud. En gravid kvinna är bland det vackraste som finns och hon utstrålar sådan kraft! Tänk att kroppen i nio månader skapar ett liv, hur grym är inte kvinnokroppen?!

Det är tack vare detta som jag har inriktat mig på att fotograferar gravida. Jag vill inte att någon ska gå miste om en fotografering för att hon inte är bekväm framför kameran eller för att hon känner sig otymplig.

Visst, alla graviditeter är inte en dans på rosor (jag vet av egen erfarenhet) men jag vill  ge dig en stund då du får dig känna dig så vacker och stark som alla andra ser dig. DET är anledningen till att jag jobbar med det här.

Hör av dig!

Kontaktformulär

Fotograf / Kalmar, Öland och Gotland

© Johanna Pisch