mamma & jag
|kalmar|Gotland|
|öland|

mamma och jag-fotograf, Värsnäs

Fotografering på barnens villkor

Under fotograferingar där barn är med är mycket av min dialog med barnen. Jag vill inte att du ska behöva säga till dem och känna stress över ”får vi ens en bra bild?!” Jag är van med barn, bland annat så har jag själv en mycket envis 6-åring, och jag har mina knep för att få fram barnens naturliga uttryck. Busiga barn brukar exempelvis få ”uppdrag” av mig där de till exempelvis ska viska något i mammas öra.

Fotograferingen kommer att ske på barnens villkor. Är de ledsna eller sura – låt dem vara det då. Vill de bara sitta i famnen – då får de vara i famnen. Kan de inte vara still – då får de röra sig. Jag lovar dig att det ändå bli bra bilder som du kommer värdesätta högt. Dessutom kan den där sura minen bli ett roligt samtalsämne när kidsen blir större. Det vet jag av egen erfarenhet som storasyster till 90-talets suraste och envisaste unge.

Och de där lite mer ”seriösa” bilderna, de fångar jag när ni minst anar.

Avslappnad fotografering för dig

Är du obekväm framför kameran? Du är inte ensam, tro mig. Jag är otroligt kameraskygg så jag förstår din känsla till 100%. Men vet du vad det bästa är att fotograferas med sina barn för en person som oss? All fokus hamnar på barnen. Du kommer glömma bort att jag står där med en kamera i handen, för vi har fullt upp med att leka lekar och göra utmaningar med kidsen.

Jag lovar att du inte kan jämföra en sådan här fotografering med när ”farbror Kent”, som har en kamera, hjälper dig att ta familjebilder under födelsedagar och högtider. Jag kommer ge dig direktiv och berätta vad du ska göra ifall du blir osäker. Men oftast försvinner osäkerheten så fort vi kommer igång. Du blir en del i barnens lek. 

Och du… oroa dig inte ifall barnen inte gör som du säger. Det brukar underlätta att jag ger dem direktiv/uppdrag/bus. Då kan du dessutom bara mysa och busa!

kläder och rekvisita att låna

Jag vet hur svårt det kan vara med kläder inför en fotografering, därför har jag en lånegarderob där både du som mamma och dina barn får låna kläder. Hur bra?! Du väljer kläder via ett onlinegalleri där du i lugn och ro kan se bilder på de olika plaggen – kanske vill barnen välja sina kläder själva?

Jag är mycket för jordnära färger och lite retrostil på barnkläder och min barngarderob speglar det väldigt bra. Där hittar du också en del matchande outfits, både till mamma och barn men även till syskon. De flesta av kläderna kan användas av flera olika åldrar.

Ett tips är att välja lite olika kläder som barnen sedan får välja bland på plats.

Förutom kläder finns det även en del rekvisita att låna såsom träpall, påfågelstol och torkade blomsterkransar. Jag vill göra det så enkelt som möjligt för dig så att du kan få njuta av fotograferingen och inte addera till vardagspusslet.

Mamma och jag-fotograf, Galgberget

Tänk att få ha en vacker bild på sig och sina barn som en tavla på väggen. En bild där barnen är tillsammans med en av de viktigaste personerna i livet – DU. Det är så speciellt och personligt att ha fotografier som konst i sitt hem. Dessutom går tiden med barn alldeles för fort och det är skönt att frysa tiden en liten stund.

Hur går det till?

När du skickar en förfrågan via kontaktformuläret längst ner på sidan får du jättegärna skriva lite om dig och ditt/dina barn. Jag tar emot upp till 4 bokningar i månaden och därför kan det vara bra att ha lite framförhållning. I boknings-formuläret kan du också meddela om du vill köpa till blomsterkrans eller blombukett också – de görs sedan utefter era önskemål.

Det finns en ledig tid

Yay - det finns en ledig tid!
Tillsammans kommer vi fram till ett datum som passar och tittar sedan på vilken tid på dagen som skulle passa er. Under sommarhalvåret blir det oftast tidigare på förmiddagen eller senare på kvällen medan det under vinterhalvåret blir för- eller eftermiddag. Samtidigt som vi bokar in ett datum för er fotografering bestämmer vi ett preliminärt datum ifall det skulle regna eller att någon av oss skulle bli sjuka.

Vi har bokat ett datum

När vi bokat ett datum så får ni er bokningsfaktura på 1000 kr. Denna garanterar bokningen och dras sedan av mot er slutfaktura. Samtidigt får du tillgång till min onlinegarderob där du kan välja kläder för både mamma och barn.

inför fotograferingen

När ni gjort era klädval hittar jag den perfekta platsen för just er fotografering. Har ni önskemål om vilken miljö är det bara att säga till så letar jag upp en plats utefter det.

Fotograferingsdagen

Jag hör av mig till dig på förmiddagen för att stämma av vädret och hur ni mår. Vid regn eller snöstorm så bokar vi om fotograferingen annars så fotograferar vi som planerat. Var inte orolig om solen lyser med sin frånvaro, jag älskar att ta kort där det är mulet. Det blir så fint! Oftast fotograferar vi cirka 1,5 timme innan solen går ner men det kan variera efter vad vi kommer överens om.
På plats får ni se era klädval och byta om i ett litet "omklädningsrum" som jag tar med.
Jag guidar er genom hela fotograferingen med poseringar genom lek och bus. Allt ni behöver göra är att dyka upp och ha kul, låt mig sköta resten.

ert urval i ett onlinegalleri

Ungefär en vecka efter fotograferingen skickar jag en länk med ert urval på cirka 30 bilder. Där kan ni i lugn och ro titta igenom bilderna och göra era val. Ni får instruktioner om hur ni gör era urval, både gällande digitala bilder samt förstoringen. Om ni vill köpa till fler bilder än de som ingår har ni så klart möjlighet till det - då finns det olika paketpriser från 300 kr/bild och nedåt. När ni är färdiga med ert val meddelar ni mig så gör jag i ordning era bilder.

Leverans av bilder

När ni meddelat mig ert val så gör jag i ordning bilderna. Alla bilder ni väljer får ni både i högupplöst format för förstoringar och utskrift samt bilder i anpassat format för mobil och sociala medier. Ni får en ny länk via mail med de nedladdningsbara bilderna i rätt format. Jag beställer också er förstoring i 30 x 40 på vackert Fine Art-papper som ni sedan får hem.
När ni får leveransen av era bilder får ni även er slutfaktura. Här är bokningsavgiften avdragen och ni har 10 dagar på er att betala.

Barnfotograf, mamma och jag-fotograf, Kalmar

Vi har haft ett fotosession hos Johanna i helgen och det var fantastiskt! Hon är så otroligt professionell och duktig på färgsättning och val av miljö. Det var lättsamt under fotograferingen vilken underlättar för små barn. Vi kan varmt rekommendera henne!

Alexandra & Alexandra Wink

Stämmer det här in på dig?

  • Det är oftast du som tar bilderna i familjen.
  • När du ber din partner att ta bilder på dig blir du sällan eller aldrig nöjd.
  • Du vill ha vackra bilder på dig tillsammans med dina barn.
  • Du oroar dig för att du är obekväm framför kameran.

Då är den här fotograferingen någonting för dig! Du kommer att få vackra bilder tillsammans med det bästa du har. Bilder som du kan ha uppsatta i ditt hem och känna dig stolt över.

Lediga tider för fotografering

0
Augusti (Fullbokat)
Bokade tider 100%
2
Tider kvar i september
Bokade tider 50%
4
Tider kvar i oktober
Bokade tider 33%

Av egen erfarenhet vet jag hur lätt det är att tänka ”jag gör det sen”. Varje månad tar jag emot ett begränsat antal bokningar. Men eftersom det är ett begränsat antal så fylls tiderna fort. 

mamma och jag-fotograf, Värsnäs

När vi mötte Johanna vid Vita sands kiosk, kom hon där med ett sånt härligt leende och sån härlig energi, att man redan då kände att det skulle bli en minnesvärd stund och det blev det verkligen. Vi som familj och personer har aldrig stått framför kameran innan men man kände sig så avkopplad och bekväm, allt var så bra från första sekund tills vi var klara. Vi rekommenderar varmt Johanna som fotograf för en minnesvärd stund med otroligt vackra fina och fantastiska bilder och så fint bemötande och allt. Vi kommer att återkomma till Johanna för fotografering för syskonbilder när lillasyster i magen har kommit. Tack för allt. Du är fantastisk som person och fotograf"

Michaela Karlsson

Om johanna

När jag var 24 år blev jag mamma till min bästa lilla person, Aria. I april blir hon 6 år och är både envis och underbar. I vår familj är det jag som oftast (nästan alltid) är bakom kameran vilket gör att jag sällan är med på bilder (så klart). Ibland kan jag få min sambo att ta några bilder på oss och försöker ge honom direktiv – men det blir inte alltid bra. 

Så vem är jag då? Jag heter Johanna Pisch, är från Visby och född 1991. Jag är mamma till Aria, född 2016, och bor tillsammans med hennes pappa i ett hus på landet strax utanför Kalmar. Jag skulle beskriva mig som en introvert person i ett extrovert skal, en kaffetant (är tokig i doften och smaken av kaffe) och en musikälskare. Vilken musikgenre spelar ingen roll utan jag uppskattar alltid en bra låt, ofta med bra melodier, texter och fin stämsång. Den enda genren jag inte uppskattar är dansband – förlåt alla dansbandsälskare därute.

Våra barn är ganska blyga för nya personer men Johanna har lyckats charma dom totalt som det proffs hon är och dom har haft så roligt vid bägge tillfällena hon har fotat dom. Ovärderligt att få så fina bilder på oss tillsammans med barnen och bilderna blir alltid helt magiska! Vi rekommenderar henne varmt till alla"

Hanna & Emir Custovic

Vanliga frågor och svar

Mamma och jag-fotograf, Öland

När jag och mina barn klev ut bilen kände man direkt harmoni, lugn positiv harmoni. Barnen var exalterade fast de inte visste vad som riktigt väntade och inte jag heller. det är ju inte varje dag man är i en sådan situation. Johanna fick mina barn och mig att slappna av snabbt, bland annat genom sin positiva aura. Hennes förmåga att med få meningar knyta an och få oss att känna att det här ändå kanske inte är en så ovanlig situation, utan vi kunde bara vara oss själva, är fantastisk. Tack, Johanna!"

Denisa Kujundzic

Av egen erfarenhet vet jag hur mycket en professionellt tagen bild är värd för oss föräldrar – och senare även våra barn. Majoriteten av bilderna här hemma är bilder jag tagit på Aria, men det finns en bild på oss två som en professionell fotograf tagit. Jag blir glad i hela själen när jag ser den. Jag som är oerhört obekväm framför kameran förstår verkligen er andra som också är det – men det är skillnad på när farbror Kent knäpper en bild på släktträffen medan du står uppställd med barnen och försöker le och när en specialiserad fotograf tar bilder på dig tillsammans med dina barn i en avslappnad miljö.

Istället för att du ska känna dig malplacerad framför en kamera (där du dessutom inte vet var du ska göra av händerna eller resten av kroppen för den delen) fångar jag upp dig. Du behöver inte titta in i kameran hela tiden. Du är i nuet med de du älskar mest och det är DET jag fångar på bild.

Hör av dig!

Kontaktformulär

Fotograf / Kalmar, Öland och Gotland

© Johanna Pisch