mamma & jag
|kalmar|Gotland|
|öland|

avslappnad fotografering

Under själva fotograferingen kommer mycket av min interaktion vara med barnen. Leka, busa och ge uppdrag för att få fram de naturliga uttrycken. Men är det något barn som inte vill utan vill vara i famnen eller hålla mammas hand så pressar jag dem inte. Istället vänder jag det och får speciella bilder som istället blir mer om närhet på ett annat vis. Du kommer också att känna dig mer avslappnad för du kommer glömma bort dig själv och ha full fokus på barnen – det brukar i alla fall vara så och det blir så avslappnade och naturliga bilder.

kläder och rekvisita att låna

Jag har en ganska stor garderob med kläder att låna för både mamma och barn. En del finns matchande och andra är bara fina färger att ha ihop för att skapa harmoniska bilder. Jag är mycket för jordnära färger och lite retro stil på barnkläder och min barngarderob speglar det bra.

Det finns en del syskonmatchning och många kläder kan användas i flera åldrar.

Förutom det finns det även rekvisita att låna i form av träpall, påfågelstol och torkad blomsterkrans.

Naturlig miljö

Jag föredrar alltid att fotografera i naturlig miljö och det är därför jag inte har någon studio inomhus. Att vara i en skog, på ett fält eller vid vatten ger bilderna det lilla extra enligt mig. Det blir naturligare bilder i naturlig miljö helt enkelt.

Jag har många guldkorn till platser och jag anpassar alltid fotoplatsen efter dina önskemål eller efter känslan du vill åt i dina bilder.

Naturen ger också bilder mer power och det är enklare om barnen får lite spring i benen.

Tänk att få ha en vacker bild på dig ihop med dina barn som en tavla på väggen. Låt barnen växa upp med en vacker bild på sig själva när de är små. En bild där de är tillsammans med en av de viktigaste personerna i livet – DU. Det är så speciellt och personligt att ha fotografier som konst i sitt hem.

Så här går det till

När du skickar en förfrågan via kontaktformuläret längst ner på sidan får du jättegärna skriva med lite om dig och ditt/dina barn. Jag tar emot upp till 5 bokningar i månaden och därför kan det vara bra att ha lite framförhållning. I boknings-formuläret kan du också meddela om du vill köpa till blomsterkrans eller blombukett också – de görs sedan utefter era önskemål.

Det finns en ledig tid

Yay - det finns en ledig tid!
Tillsammans kommer vi fram till ett datum som passar och tittar sedan på vilken tid på dagen som skulle passa er. Under sommarhalvåret blir det oftast tidigare på förmiddagen eller senare på kvällen än under vinterhalvåret eftersom solen är uppe fler timmar på dygnet. Samtidigt som vi bokar in ett datum för er fotografering bestämmer vi ett preliminärt datum ifall det skulle regna eller att någon av oss skulle bli sjuka.

Vi har bokat ett datum

När vi bokat ett datum så får ni er bokningsfaktura på 1000 kr. Denna garanterar bokningen och dras sedan av mot er slutfaktura. Samtidigt får du tillgång till mitt onlinegalleri med kläder för mamma och barn att välja bland.

inför fotograferingen

När du gjort dina klädval hittar jag den perfekta platsen för just din fotografering. Har du önskemål om vilken miljö du vill ha är det bara att säga det så letar jag plats efter det.

Fotograferingsdagen

Jag hör av mig till dig på förmiddagen för att stämma vädret och hur ni mår. Vid regn eller snöstorm så bokar vi om fotograferingen annars så fotograferar vi som planerat. Var inte rädd för mulet väder, jag älskar att ta kort där det är mulet. Det blir så fint! Oftast fotograferar vi cirka 1,5 timme innan solen går ner men det kan variera efter vad vi kommer överens om.
På plats får ni se era klädval och byta om i ett litet "omklädningsrum" som jag tar med.
Jag guidar er genom hela fotograferingen med poseringar. Allt ni behöver göra är att dyka upp och ha kul, låt mig sköta resten.

ditt urval i ett onlinegalleri

Ungefär en vecka efter fotograferingen skickar jag en länk med ert urval med cirka 30 bilder. Där kan du i lugn och ro titta igenom bilderna och göra dina val. Du får instruktioner om hur du gör ditt urval, både gällande digitala bilder samt din förstoring. Om du vill köpa till fler bilder än de som ingår har du så klart möjlighet till det - då finns det olika paketpriser från 1250 kr eller enstaka bilder för 300 kr. När ni är färdiga med ert val meddelar du mig igen så gör jag i ordning dem till er.

Leverans av bilder

När ni meddelat mig ert val så gör jag i ordning bilderna. Alla bilder ni väljer får ni både i högupplöst format för förstoringar och utskrift samt bilder i anpassat format för mobil och sociala medier. Du får en ny länk via mail med de nedladdningsbara bilderna i rätt format. Jag beställer också er förstoring i 30 x 40 på vackert Fine Art-papper som ni sedan får hem.
I samma mail får du även din slutfaktura. Här är bokningsavgiften avdragen och du har 10 dagar på dig att betala.

Vi har haft ett fotosession hos Johanna i helgen och det var fantastiskt! Hon är så otroligt professionell och duktig på färgsättning och val av miljö. Det var lättsamt under fotograferingen vilken underlättar för små barn. Vi kan varmt rekommendera henne!

Alexandra & Alexandra Wink

Stämmer det här in på dig?

  • Det är oftast du som tar bilderna i familjen.
  • När du ber din partner att ta bilder på dig blir du sällan eller aldrig nöjd.
  • Du vill ha vackra bilder på dig tillsammans med dina barn.
  • Du är obekväm framför kameran.
  • Du gillar att ha speciella och personliga tavlor på dina väggar i hemmet. 

Då är den här fotograferingen någonting för dig! Du kommer att få vackra bilder tillsammans med det bästa du har. Bilder som du kan ha uppsatta i ditt hem och känna dig stolt över.

Lediga tider för fotografering

2
Tider kvar i januari - februari
Bokade tider 75%
3
Tider kvar i mars - april
Bokade tider 61%
5
Tider kvar i maj - juni
Bokade tider 17%

Av egen erfarenhet vet jag hur lätt det är att tänka ”jag gör det sen”. Varje månad tar jag emot ett begränsat antal bokningar. Men eftersom det är ett begränsat antal så fylls tiderna fort. 

När vi mötte Johanna vid Vita sands kiosk, kom hon där med ett sånt härligt leende och sån härlig energi, att man redan då kände att det skulle bli en minnesvärd stund och det blev det verkligen. Vi som familj och personer har aldrig stått framför kameran innan men man kände sig så avkopplad och bekväm, allt var så bra från första sekund tills vi var klara. Vi rekommenderar varmt Johanna som fotograf för en minnesvärd stund med otroligt vackra fina och fantastiska bilder och så fint bemötande och allt. Vi kommer att återkomma till Johanna för fotografering för syskonbilder när lillasyster i magen har kommit. Tack för allt. Du är fantastisk som person och fotograf"

Michaela Karlsson

Om johanna

När jag var 24 år blev jag mamma till min bästa lilla person, Aria. Nu är hon 5 år och både envis och underbar. I vår familj är det jag som oftast (nästan alltid) är bakom kameran vilket gör att jag sällan är med på bilder (så klart). Ibland kan jag få min sambo att ta några bilder på oss och försöker ge honom direktiv – men det blir inte alltid bra. 

Så vem är jag då? Jag heter Johanna Pisch, är från Visby och född 1991. Jag är mamma till Aria, född 2016, och bor tillsammans med hennes pappa i ett hus på landet strax utanför Kalmar. Jag skulle beskriva mig som en introvert person i ett extrovert skal, en kaffetant (är tokig i doften och smaken av kaffe) och en musikälskare. Vilken musikgenre spelar ingen roll utan jag uppskattar alltid en bra låt, ofta med bra melodier, texter och fin stämsång. Den enda genren jag inte uppskattar är dansband – förlåt alla dansbandsälskare därute.

Våra barn är ganska blyga för nya personer men Johanna har lyckats charma dom totalt som det proffs hon är och dom har haft så roligt vid bägge tillfällena hon har fotat dom. Ovärderligt att få så fina bilder på oss tillsammans med barnen och bilderna blir alltid helt magiska! Vi rekommenderar henne varmt till alla"

Hanna & Emir Custovic

Vanliga frågor och svar

När jag och mina barn klev ut bilen kände man direkt harmoni, lugn positiv harmoni. Barnen var exalterade fast de inte visste vad som riktigt väntade och inte jag heller. det är ju inte varje dag man är i en sådan situation. Johanna fick mina barn och mig att slappna av snabbt, bland annat genom sin positiva aura. Hennes förmåga att med få meningar knyta an och få oss att känna att det här ändå kanske inte är en så ovanlig situation, utan vi kunde bara vara oss själva, är fantastisk. Tack, Johanna!"

Denisa Kujundzic

Av egen erfarenhet vet jag hur mycket en professionellt tagen bild är värd för oss föräldrar – och senare även våra barn. Majoriteten av bilderna här hemma är bilder jag tagit på Aria, men det finns en bild på oss två som en professionell fotograf tagit. Jag blir glad i hela själen när jag ser den. Jag som är oerhört obekväm framför kameran förstår verkligen er andra som också är det – men det är skillnad på när farbror Kent knäpper en bild på släktträffen när du står uppställd med barnen och försöker le och när en specialiserad fotograf tar bilder på dig tillsammans med dina barn i en avslappnad miljö.

Istället för att du ska känna dig malplacerad framför en kamera (där du dessutom inte vet var du ska göra av händerna eller resten av kroppen för den delen) fångar jag upp dig. Du behöver inte ha blicken på kameran hela tiden. Du är i nuet med de du älskar mest och jag fångar DET på bild.

Hör av dig!

Kontaktformulär

Fotograf / Kalmar, Öland och Gotland

© Johanna Pisch